Bogactwo witamin (z grupy B, C i E) oraz składników mineralnych (magnezu, potasu, wapnia, żelaza, fosforu i cynku) sprawia, że po olej kokosowy warto sięgać jak najczęściej. Jest jedynym tłuszczem, który nie ma zwyczaju odkładać się w biodrach, za to poprawia pamięć i koncentrację. Powstaje z twardego miąższu orzecha palmy kokosowej (kopry) i, w odróżnieniu od innych olejów, w temperaturze pokojowej staje się tłuszczem stałym, podobnym do smalcu. Wspaniale pielęgnuje skórę i włosy. Warto też wziąć go ze sobą na wakacje, bo jego zapachu bardzo nie lubią komary.
piątek, 8 lipca 2016
Niesamowite właściwości oleju kokosowego.
Przebojem zdobywa nasze podniebienia. Jest uważany za najzdrowszy olej
na świecie, a jego wspaniałe właściwości czynią z tego tłuszczu produkt
niezbędny w prawidłowo zbilansowanej diecie.
Bogactwo witamin (z grupy B, C i E) oraz składników mineralnych (magnezu, potasu, wapnia, żelaza, fosforu i cynku) sprawia, że po olej kokosowy warto sięgać jak najczęściej. Jest jedynym tłuszczem, który nie ma zwyczaju odkładać się w biodrach, za to poprawia pamięć i koncentrację. Powstaje z twardego miąższu orzecha palmy kokosowej (kopry) i, w odróżnieniu od innych olejów, w temperaturze pokojowej staje się tłuszczem stałym, podobnym do smalcu. Wspaniale pielęgnuje skórę i włosy. Warto też wziąć go ze sobą na wakacje, bo jego zapachu bardzo nie lubią komary.
Bogactwo witamin (z grupy B, C i E) oraz składników mineralnych (magnezu, potasu, wapnia, żelaza, fosforu i cynku) sprawia, że po olej kokosowy warto sięgać jak najczęściej. Jest jedynym tłuszczem, który nie ma zwyczaju odkładać się w biodrach, za to poprawia pamięć i koncentrację. Powstaje z twardego miąższu orzecha palmy kokosowej (kopry) i, w odróżnieniu od innych olejów, w temperaturze pokojowej staje się tłuszczem stałym, podobnym do smalcu. Wspaniale pielęgnuje skórę i włosy. Warto też wziąć go ze sobą na wakacje, bo jego zapachu bardzo nie lubią komary.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz