Niesamowite. To małe rodzinne gospodarstwo produkuje ponad 2,7 tony żywności rocznie na niecałych 400 m2
Na tym małym skrawku hodują ponad 400 gatunków warzyw, owoców i ziół. Ziemie użyźniają tylko własnym kompostem, dlatego po 10 latach, od kiedy zaczęli eksperyment osiągają tak duże zbiory.
Gospodarstwo rodziny Dervaes znajduje się 15 minut jazdy od centrum Los Angeles.
W 90% ich codzienne pożywienie pochodzi z własnego gospodarstwa, nadwyżki sprzedają sąsiadom i okolicznym restauracjom uzyskując ponad 20 tyś USD rocznie. Hodują w przyjaznym środowisku 8 kur, 4 kaczki i 2 kozy, mają własny miód z mikroskopijnej pasieki. Głowa rodziny – Pan Dervaes szczerze przyznaje, że nigdy nie przypuszczał, że zdołają się wyżywić z tak małego kawałka
Na filmie widać, że robią to z prawdziwą miłością i pasją – może w tym tkwi sekret ?
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz