Wzmacnia kości i poprawia ich mineralizację
Uszczelnia naczynia krwionośnych
Wzmocnia tkankę łączną
Poprawia stan skóry, włosów i paznokci
Oczyszcza organizm z toksyn, wiąże i usuwa wraz z moczem związki aluminium
Poprawia metabolizm
Wzmacnia odporność
Dostarcza soli mineralnych, krzemu i poprawia wchłanianie 70 innych pierwiastków
Działa przeciwzapalnie, przeciwbakteryjne, przeciwkrwotocznie i przeciwobrzękowo
Syrop ze skrzypu – przepis
Bierzemy:
Garść ziela skrzypu polnego
Litr płynnego miodu
10 szklanek wody
6 łyżek domowego lub niefiltrowanego octu jabłkowego
Laskę wanilii
½ łyżeczki lub laskę cynamonu
Pokruszone ziele skrzypu zalewamy w garnku wodą, doprowadzamy do wrzenia
Gotujemy na małym ogniu ½ godziny – czas potrzebny do rozpuszczenia krzemionki w wodzie
Przecedzamy, dodajemy miód, ocet, wanilię i cynamon
Doprowadzamy do podgrzania max 45-50 stopni celcjusza , po 15 minutach odstawiamy z ognia
Gorący syrop ze skrzypu przelewamy do wyparzonych słoiczków. Mocno zakręcamy i stawiamy do góry dnem
Przechowujemy w chłodnym, ciemnym miejscu.
Pierwsze 2 tygodnie zażywa 2 łyżki 3 x dziennie dziennie. Kolejne p 1 lub 2 łyżki. Można dodawać do wody lub herbaty.
Bierzemy:
Garść ziela skrzypu polnego
Litr płynnego miodu
10 szklanek wody
6 łyżek domowego lub niefiltrowanego octu jabłkowego
Laskę wanilii
½ łyżeczki lub laskę cynamonu
Pokruszone ziele skrzypu zalewamy w garnku wodą, doprowadzamy do wrzenia
Gotujemy na małym ogniu ½ godziny – czas potrzebny do rozpuszczenia krzemionki w wodzie
Przecedzamy, dodajemy miód, ocet, wanilię i cynamon
Doprowadzamy do podgrzania max 45-50 stopni celcjusza , po 15 minutach odstawiamy z ognia
Gorący syrop ze skrzypu przelewamy do wyparzonych słoiczków. Mocno zakręcamy i stawiamy do góry dnem
Przechowujemy w chłodnym, ciemnym miejscu.
Pierwsze 2 tygodnie zażywa 2 łyżki 3 x dziennie dziennie. Kolejne p 1 lub 2 łyżki. Można dodawać do wody lub herbaty.
https://www.facebook.com/groups/326589041150398/permalink/867497423726221/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz