By Jerzy Opioła - Praca własna, GFDL, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3167982
Wiosna to idealny moment na pozyskiwanie świeżego soku z pnia brzozy.
Taki napój świetnie wpływa na cały organizm. Szczególnie warto by zainteresowały
się nim osoby skłonne do przeziębień i po przebytych przewlekłych chorobach...
W inne pory roku świetnie sprawdza się herbata z ususzonych pąków brzozy.
Dobrym rozwiązaniem są też sproszkowane liście.
Taki napój świetnie wpływa na cały organizm. Szczególnie warto by zainteresowały
się nim osoby skłonne do przeziębień i po przebytych przewlekłych chorobach...
W inne pory roku świetnie sprawdza się herbata z ususzonych pąków brzozy.
Dobrym rozwiązaniem są też sproszkowane liście.
- Jest źródłem wielu dobroczynnych substancji (np. naturalnych saponin i olejów)
- Wzmacnia odporność , pobudza energię życiową
- Jest bogaty w ogromne ilości minerałów i witamin ( wapń, potas, magnez, żelazo, witaminy z grupy B)
- Świetnie wpływa na trawienie i detoksykację
- Ma pozytywne działanie na nerki i drogi moczowe
- Wspomaga proces pocenia
- Pomaga wydalić z organizmu niebezpieczne dla niego jony sodu i chloru
http://ryszardpiotrnisza.blogspot.com/2016/04/wasciwosci-soku-z-brzozy.html?spref=fb
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz