sobota, 23 kwietnia 2016

Właściwości soku z brzozy.

 
By Jerzy Opioła - Praca własna, GFDL, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3167982


Wiosna to idealny moment na pozyskiwanie świeżego soku z pnia brzozy.
Taki napój świetnie wpływa na cały organizm. Szczególnie warto by zainteresowały
się nim osoby skłonne do przeziębień i po przebytych przewlekłych chorobach...
W inne pory roku świetnie sprawdza się herbata z ususzonych pąków brzozy.
Dobrym rozwiązaniem są też sproszkowane liście.
  1. Jest źródłem wielu dobroczynnych substancji (np. naturalnych saponin i olejów)
  2. Wzmacnia odporność , pobudza energię życiową
  3. Jest bogaty w ogromne ilości minerałów i witamin ( wapń, potas, magnez, żelazo, witaminy z grupy B)
  4. Świetnie wpływa na trawienie i detoksykację
  5. Ma pozytywne działanie na nerki i drogi moczowe
  6. Wspomaga proces pocenia
  7. Pomaga wydalić z organizmu niebezpieczne dla niego jony sodu i chloru

    http://ryszardpiotrnisza.blogspot.com/2016/04/wasciwosci-soku-z-brzozy.html?spref=fb

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz