poniedziałek, 19 października 2020

KISZONY CZOSNEK - moc uzdrawiania.

Czosnek kiszony jest doskonałym źródłem bakterii probiotycznych, które stymulują do pracy układ odpornościowy. Poza tym doskonale radzi sobie z odtruwaniem organizmu z nagromadzonych w nim toksyn. Jest przy tym delikatniejszy i łagodniejszy w smaku niż czosnek w swej surowej formie.

Właściwości kiszonego czosnku

Czosnek kiszony podobnie jak i czosnek surowy ma naturalne właściwości antybiotyczne.

Przyspiesza wychodzenie z infekcji, działa przeciwpasożytniczo, wywiera pozytywny wpływ na metabolizm węglowodanów i pracę układu sercowo-naczyniowego.

Zawiera cynk, mangan, witaminę B6, witaminę C i enzymy, które pomagają zachować zdrowie kości.

Poza tym działa przeciwbakteryjnie, przeciwwirusowo, przeciwgrzybiczo, antymiażdżycowo, przeciwalergicznie oraz antynowotworowo.

Kiszony czosnek jest jednak bogatszy o bakterie fermentacji mlekowej, które z jednej strony pełnią rolę naturalnej substancji konserwującej, a z drugiej korzystnie wpływają na nasze zdrowie, odbudowując zniszczoną mikroflorę jelit.

Dzięki tym pożytecznym bakteriom probiotycznym nie tylko poprawiamy nasze trawienie, ale także wzmacniamy ochronę przed infekcjami, stymulujemy odporność i przywracamy równowagę w przewodzie pokarmowym.

Kiszony czosnek dodatkowo działa jak odtrutka, usuwając z organizmu wszelkie zanieczyszczenia i toksyny dostarczane do niego wraz z pożywieniem.

/ z art. ABC Zdrowie/

Gabriela Olearczyk do Słowiańska kraina roślin i ziół.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz