piątek, 23 lipca 2021

Nalewka tybetańska- eliksir młodości i zdrowia.


 

Witam Wszystkich, wiem że posiadacie dobrą pamięć, ale na wszelki wypadek przypomnę.
W sprzedaży jest już młody polski czosnek, więc radzę zrobić nalewkę tybetańską. Od czasów wydania książki: "Jak żyć długo i zdrowo" minęło 25 lat. Podałem w niej receptę na wykonanie nalewki tybetańskiej. Wiele osób jej skuteczność sprawdziło na sobie. Od momentu jej zastosowania osoby te zapomniały o problemach zakrzepowego zapalenia żył, o różnych wirusowych i grzybiczych infekcjach itp. Zapamiętajcie prostą tybetańską zasadę, a mianowicie: ciężkie choroby trzeba leczyć prostymi sposobami. Przy okazji: nalewka tybetańska sprawdzi się i będzie skuteczna przed nadejściem kolejnych fal wirusów grypopochodnych. Dla Wszystkich ludzi: zdrowia, spokoju, wspomnianego wypoczynku, szacunku i miłości względem siebie i ludzi,których spotkacie na życiowej drodze.
Tybetańska nalewka czosnkowa
W 1971 roku podczas wyprawy UNESCO, w jednym z tybetańskich klasztorów została odnaleziona receptura "Eliksiru młodości" – nalewki czosnkowej, datowana na IV-V wiek p.n.e
Nalewka czosnkowa.
- oczyszcza i regeneruje naczynia krwionośne, zapobiega zawałowi serca i miażdżycy oraz paraliżowi, zwalcza infekcje grzybiczne i bakteryjne, zabija patogenną florę układu pokarmowego, zatrzymuje rozrost komórek nowotworowych, oczyszcza organizm od toksyn, reguluje ciśnienie krwi - obniża wysokie, a podwyższa niskie, likwiduje szum w uszach, poprawia wzrok, wzmacnia układ odpornościowy i odmładza organizm.
Składniki:
350 g obranego czosnku (najlepiej polskiego)
200 ml czystego spirytusu spożywczego
Przygotowanie:
Przygotować naczynie, które można zamknąć (najlepiej słoik).
Czosnek obrać i rozgnieść i pozostawić na 5-10 minut (aby miał kontakt z powietrzem).
Następnie przełożyć do słoika i zalać spirytusem, szczelnie zamknąć. Odstawić do ciemnego miejsca (np. szafka) na 10 dni. (co drugi dzień wstrząsnąć słoikiem).
Po 10 dniach nalewkę należy odcedzić przelewając ją do innego słoika. Zamknąć i pozostawić w lodówce na kolejne 4 dni. Po tym czasie nalewka jest gotowa do użycia.
Stosowanie:
I wersja:
1 dnia 2 x po 4 krople
2 dnia 2 x po 6 kropli
3 dnia 2 x po 10 kropli
4 dnia 2 x po 15 kropli
5 dnia 2 x po 20 kropli
6 dnia 2 x po 25 kropli
Następnie pić 2 x dziennie po 30 kropli, dopóki nalewka się nie skończy.
II wersja:
Nalewkę pić na noc przed snem 2 godziny po ostatnim posiłku.
1 dzień - 8 kropli
2 dzień - 12 kropli
3 dzień - 20 kropli
4 dzień - 30 kropli
5 dzień - 40 kropli
6 dzień - 50 kropli
Następnie pić po 60 kropli dziennie, dopóki nalewka się nie skończy.
Nalewkę stosować raz na rok.
UWAGA: Nalewkę można pić w czystej postaci lub zapijać 50 ml kwaśnego mlecznego produktu np.: kefiru, jogurtu lub maślanki.
Aby zlikwidować zapach czosnku po wypiciu nalewki należy zjeść trochę natki pietruszki lub plasterek cytryny.
Na zdrowie
Michał Tombak.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz