czwartek, 13 lipca 2017

Stara ludowa receptura na odrobaczanie układu pokarmowego.

Robaczyca to zakażenie przewodu pokarmowego przez pasożyty, wywołujących wiele objawów miejscowych takich jak zaburzenia trawienne, bóle, nudności jak i ogólnoustrojowych – osłabienie, alergię, obniżenie liczby czerwonych krwinek.
Regularnie odrobaczamy domowe psy i koty ale zapominamy o nas samych.
Jak wykazują statystyki, aż 80% Polaków jest zarażonych przynajmniej jednym pasożytem, niektórzy mogą mieć ich nawet 300.
Do lat 80-tych profilaktycznie stosowano odrobaczanie co najmniej raz w roku, teraz się tego nie praktykuje a przecież o zakażenie nie trudno.
Nawet najbardziej mikroskopijne drobnoustroje żywią się składnikami odżywczymi gospodarza i wydalają swoje produkty przemiany materii, czym dzień po dniu zatruwają nasze organizmy.
Medycyna konwencjonalna proponuje wiele nowoczesnych środków na odrobaczenie, ale stare, sprawdzone naturalne metody są nie mniej skuteczne, nie powodując skutków ubocznych.



Jednym ze sposobów jest sprawdzona przez pokolenia kuracja wodą z kiszonych ogórków z czosnkiem.
Kurację trzeba stosować przez 3 tygodnie. Przez tydzień pić miksturę, potem tydzień przerwy i ponownie 7-10 dni.
Podczas pierwszej tury mikstura zabije pasożyty, ale nie zniszczy ich form przetrwalnikowych dlatego koniecznie trzeba powtórzyć a wówczas pozbycie się pasażerów na gapę gwarantowane.

Mikstura na odrobaczanie przepis
10 główek czosnku
woda z domowych kiszonych ogórków
Czosnek zmiażdżyć, mieścić w litrowym słoiku, zalać wodą z kiszonych ogórków, odstawić na 10 dni w ciemne, chłodne miejsce, po 10 dniach przecedzić.
Dawkowanie:
Dorośli 10 ml raz dziennie
Dzieci 5 ml raz dziennie
W czasie kuracji ograniczyć cukier, by nie dokarmiać robaków. Dodatkowo można jeść kilka pestek dyni, które zawierają kukurbitacynę – substancję, która paraliżuje układ nerwowy pasożytów.

http://sekrety-zdrowia.org/robaczyca-odrobaczanie-ukladu-pokarmowego/

2 komentarze: